OHLÉDNUTÍ ZA XV. VŠESOKOLSKÝM SLETEM

Účastníci sletu
Jsme dvě malé vesnické mateřské školy – MŠ Suchovršice a MŠ Libňatov. V září 2011 jsme se rozhodli vstoupit do TJ Sokol Libňatov a nacvičovat s dětmi sletovou skladbu “Ať žijí duchové". Autory skladby jsou Jana a Milan Sobotovi. Oslovila nás hudba, kterou všichni známe ze stejnojmenného filmu, choreogarfie i skutečnost, že skladba je hravá, plná změn a dokonce se v choreografii skrývalo překvapení – malí trpaslíčci. Před každým cvičením zazníval náš pozdrav: "Duši, duši, duši, cvičení nám sluší!" a po cvičení druhý: "Duch duchovi praví: cvičení nás baví!" Přestože je skladba určena pro rodiče, děti a mladší žactvo, rozhodli jsme se ji cvičit také. Rodiče nám nahradili učitelky a zaměstnankyně jednotlivých MŠ, trpaslíci byly 3–4 leté děti ze školek a "žluťásky" nám děti 5–7 leté. Společně jsme tak postavili celý základní čtverec, kde cvičilo 8 dospěláků, 8 trpaslíků a 16 žlutých cvičenců. Děti si skladbu okamžitě zamilovaly a s chutí se pustily do nácviku. Tenkrát jsme ještě netušili, že skončíme až v Praze na stadionu SINOT TIP ARÉNA v Edenu.
celý článek...

DRUHÉ HLÁŠENÍ Z PRAHY

Na jednom z výletů
Pěkný pozdrav z dnešního výletu po Praze všem domů!
Dnes jsme vyrazili tramvají na zubačku. Zastavili jsme se u Tyršova domu a hurá zubačkou na Petřín. V zrcadlovém bludišti byla opravdu obrovská legrace. Přes vyhlídkové terasy jsme se přesunuli k Pražskému hradu, viděli jsme střídání stráží, prošli jsme po nádvoří do chrámu sv. Víta a po Malostranských schodech jsme sešli na metro. K obědu byla svíčková a teď už odpočíváme u pohádky. Odpoledne jdeme do bazénu, zítra už jdeme cvičit na první zkoušku. / foto

AHOJ Z PRAHY!

Na Karlově mostě
Ahoj mamky, taťkové, bráškové, sestřičky a kamarádi!
Posíláme pozdrav z Prahy. Zatím si to moc užíváme. Máme s sebou ty nejúžasnější děti, které umí na slovo poslouchat a je na ně spolehnutí. Všichni jsme v pořádku. Včera nám děti usnuly až ve 23.00 hod. K ránu venku zapršelo a byla velká bouřka. Alespoň se trochu ochladil vzduch a dalo se dýchat. Většinu dětí bouřka ani neprobudila, jen Karolínka se nastěhovala k paní učitelce pod spacák a postupem času zabrala celou postel a paní učitelka spala na zemi :)
Dnes jsme podnikli výpravu na Staroměstské náměstí, prohlédli jsme orloj, došli jsme na Karlův most a povzbuzovali jsme účastníky průvodu. Natáčela nás televize ČT 1 a Televize –JS.
Odpoledne jsme byli na letišti, jezdíme metrem, tarmvají i po jezdících schodech. Je to super! Posíláme pusy a zase se ozveme.