JAK SPRÁVNĚ ČISTIT ZOUBKY

Ve středu 11. 2. 2015 nás navštívily studentky stomatologie a vyprávěly dětem o velké potřebě správné zubní hygieny. Pomocí pohádky, názorných pomůcek a praktického nácviku čištění zubů tak děti pochopily, proč a především jak správně se o zoubky starat. / foto

KOUZELNÍK RENO

Kouzelnik Reno
Dnes naši MŠ navštívil profesionální bavič, komik a kouzelník pod uměleckým jménem Reno a nabídl velmi zábavnou show plnou kouzel a humoru pro děti předškolního i školního věku. V první části vystoupení spolupracoval s dětmi, staly se z nich asistenti, asistentky a kouzelníci (tato část byla velmi vtipná).
Zbylá část byla o klasických kouzlech při krásné a dojemné hudbě plné barev, světelných efektů, levitace aj., která vygradovala objevením dvou živých zvířátek. Vystoupení kouzelníka se nám všem moc líbilo. / foto

DĚTI MALUJÍ PRO PANA SENÁTORA

Děti z naší MŠ malují obrázky pro pana senátora Jiřího Hlavatého, ředitele společnosti Juta a.s. Dvůr Králové nad Labem.
Některé naše děti docházejí do kroužku mladých hasičů, kde aktivně pracují pod vedením paní Káti Vítové a Markéty Petirové. Již se předvedly i na veřejnosti s nacvičeným "hasičským útokem", pravidelně se scházejí každý pátek a my pevně věříme, že je brzy uvidíme na nějaké hasičské soutěži. Jejich aktivitu sponzorským darem podpořil sám pan senátor Parlamentu České republiky za okres Trutnov a zároveň "Podnikatel roku 2013", Ing. Jiří Hlavatý. Tohoto daru si všichni v Obci Suchovršice velice vážíme a děti jako poděkování namalovaly obrázky na téma, jak si představují svou "hasičskou aktivitu do budoucna". Paní starostka, Lenka Hozová, obrázky panu senátorovi zaslala a my jsme nyní potěšení, že si je pan senátor vystavil na svůj senátorský web. Autory obrázků jsou: Káťa L., Markétka, Ondrášek a Nelinka P.