VÁNOČNÍ ZVYKY A TRADICE

Vánoční zvyky a tradice
Prosinec je ve školce vždy nabitý akcemi a zároveň tvoříme dárečky pro své nejmilejší, připomínáme si vánoční zvyky i tradice, posloucháme a zpíváme koledy a zdobíme si prostory naší školky.
Jak to u nás vypadalo nejlépe uvidíte na fotografiích.

BESÍDKA VELKÝCH DĚTÍ

Besídka velkých dětí
18. 12. 2015 – Vánoční besídka velkých dětí
V pátek ve školce vyvrcholily vánoční přípravy slavnostním setkáním dětí s rodiči a příbuznými. Děti pozvaly své nejbližší na vánoční besídku a ukázaly s velkým nasazením vše, co se naučily a nebylo toho málo. Před množstvím textů, které si děti zapamatovaly, jsem i já vyslovila slova uznání. Po pásmu písniček, říkadel, pohádkové scénce a zpěvu koled děti předaly dárečky, které vlastnoručně vyráběly. Společně jsme si s rodiči zazpívali vánoční písničku „Rolničky zvoní“, kde se mimochodem zpívá: …“Radost máme, radost dáme, i když jenom úsměvem. Na Vánoce zazpíváme, štěstí, zdraví popřejem…“ Na závěr našly pod stromečkem překvapení i děti. Tak vám děti přejeme, abyste ještě doma našly pod stromečkem spoustu dárečků, které vás potěší. / foto
Více fotografií můžete prohlédnout na http://suchovrsice.rajce.idnes.cz/Vanocni_besidka_2015/

PŘIJDE JEŽÍŠEK?

Přijde Ježíšek?
Tak tuto otázku si každý den kladly děti od té doby, kdy si nakreslily svá přání do „dopisu pro Jéžíška“. V pondělí 14. 12. jsme se dočkali. Ráno děti ve třídách objevily nazdobené stromečky s krásnými kouličkami, které děti vydržely obdivovat celé ranní hry.
Po svačince si děti zazvonily na Jéžíška kouzelným zvonečkem a tajná přání byla rázem splněna. Radost a šťastné reakce dětí se ani nedají slovy popsat. Snad více o atmosféře u stromečku vypoví naše fotografie.

BESÍDKA PRO SENIORY

Besídka pro seniory
Vánoční vystoupení pro místní klub důchodců.
Ve čtvrtek 17. 12 .2015 měly děti ze třídy předškoláků to potěšení, že je navštívili místní důchodci. Děti jim předvedly, co se naučily. Zazněly písničky na téma zima, čerti, pohádkové písničky a nakonec vánoční písničky a koledy. Po skončení dětského vystoupení děti předaly přáníčka a dáreček v podobě léčivé rostlinky zvané „Rýmovníček“ a popřály pevné zdravíčko. Naši senioři děti odměnili velkým potleskem, milými slovy chvály a balíčkem dobrůtek. / foto

BESÍDKA MALÝCH DĚTÍ

Besidka malých dětí
Vánoční besídka ve třídě malých dětí
Ve středu 16. 12. 2015 jsme ve třídě „medvídků“ prožívali spolu s rodinami dětí slavnostní chvíle u vánočního stromku. Děti svým nejbližším nejprve prozradily, jak se malý mraveneček chystal na zimu, zazpívaly o čertech, Mikulášovi a andílkovi a v závěru zazněly básničky a písničky s vánoční tématikou.
Na závěr děti rodičům s úsměvem na tvářích předávaly dárečky, které s chutí vytvářely. / foto

ANGLIČTINA VE ŠKOLCE

PF 2016
V letošním školním roce jsme začali s dětmi využívat materiály Wow! společnosti Wattsenglish s akreditací MŠMT, která se specializuje na výuku angličtiny dětí. Program maximálně motivuje děti k používání nových slov a komunikuje s dítětem prostřednictvím skutečné lidské tváře. Děti využívají při hře a aktivitách emocionální paměť a kontakt s rodilým mluvčím. Steve je autorem metody i hlavní postavou a hlasem všech výukových materiálů (unikátních videoklipů, učebnic, her a písniček). Zajímalo by Vás,co o tom říkají děti?
Péťa Payma: Mně se líbí, jak Steve padá do gauče.
Verunka Horáková- Mně se líbí, jak vystrkuje nohu z křesla..a učí nás části těla.
Markétka Trojanová a Lucinka Tláskalová: Nám se nejvíc líbí písničky a jak na ně tancujeme.
Míša Nývlt: Mně se líbí, jak Steve skáče na trampolíně až k letadlu..a učí nás "jump”.celý článek...

MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA

Mikulášská nadílka
V pátek 4. 12. 2015 se děly v naší školce neobvyklé věci. Místo holčiček a kluků do školky dorazili malí čertíci a krásní andílkové. Soutěžili jsme, zpívali a tancovali na písničky a říkadla s čertovskou tématikou. Okolo půl desáté se ozvalo andělské zvonění a zároveň čertovské řinčení řetězů. Do třídy vchází návštěva: Mikuláš, anděl v doprovodu tří čertů. Některé děti, které si nejsou jisté, jestli tak trochu nezlobí, se na chvilku rozplakaly, ale nakonec vše dobře dopadlo a s návštěvou byla legrace. Skákalo se přes metlu, zpívalo se a nadělovaly se dobrůtky. Zaznělo i několik slibů, jak už se nebudeme loudat, prát a křičet, ale hlavně jsme si užily krásnou atmosféru a písnička: „To jste ještě neviděli, jak se čerti ženili, když Lucifer s Luciferkou spolu svatbu slavili. Rici, rici o půl noci v pekle velký rej, tancovalo hejno čertů, hrej, muziko, hrej“ zněla třídou ještě dlouho po odchodu naší vzácné návštěvy. Děkuji všem, kdo se na akci podíleli a přispěli k tomu, že děti z dnešního dne mají silný zážitek. / foto