Prožitkové učení
Nedílnou součástí jablíčkového týdne je i hra „Na kuchaře“, kde si děti vyzkouší, kolik práce dá příprava oblíbeného pokrmu. Učíme děti vážit si práce druhých – tedy i dospělých, proto nyní víme, že když maminka, nebo babička, nebo paní kuchařka peče dobré pochoutky, musí nejprve: vybrat pěkná jablíčka, omýt je, oloupat, nakrájet, připravit si ostatní suroviny a pomůcky: pekáč, pečící papír, vajíčko, vlažítko, hrneček, mouku, váleček, nožík, cukr a sítko…Při tom všem dodržovat hygienu a správné technologické postupy, ve finále dobroty pohlídat v troubě, aby se nespálily. Zkrátka, být „kuchař“ je náročná práce, ale když je šikovný, má vždy moc chutný výsledek své práce, stejně jako dnes měly děti.