NATÁČENÍ VÝCHODOČESKÉ TV V NAŠÍ MŠ

Východočeská TV v naší MŠ
V úterý přijel do naší MŠ opravdový pan kameraman a paní redaktorka natáčet s dětmi několik záběrů pro východočeskou televizi V1.
Natáčeli děti při hře, také jsme pro diváky zazpívali písničky a nakonec paní redaktorka s dětmi udělala rozhovory a prozkoumala názory dětí pro vysílání dětského parlamentu.
Reportáž se bude vysílat v pátek 25. 10. 2013 v 17.30 hod. na V1 a nebo si ji můžete pustit na webových stránkách východočeské televize v pořadu „dětský parlament“. / foto

TAJNÝ VÝLET

Z tajného výletu
V tomto týdnu bylo krásné počasí s nadprůměrnými teplotami, tak proč ho nevyužít například na tajný výlet. Děti přišly do školky natěšené a tak jsme ihned po svačině mohli vyrazit. Na autobusové zastávce byla první porada a děti dostaly na výběr ze dvou možností: dojedeme do Malých Svatoňovic, prohlédneme si nádraží a můžem: 1. Jet vlakem do Trutnova, 2. Jít vycházkou do nedaleké kaštanové aleje na kaštánky a prohlédnout si důlní stroje. Zvítězila 1. Možnost a tak jsme jeli směr Trutnov. V Trutnově jsme si opět vybírali ze dvou možností: 1. Procházka podél řeky Úpy a autobusem zpět do MŠ, 2. Opět vláčkem do Svatoňovic. Vyhrála tentokrát možnost č. 2. Tak jsme se dnes povozili do sytosti, oknem jsme pozorovali známá místa, orientovali jsme se v prostoru, poznali jsme nové profese dospěláků: řidič, strojvedoucí, průvodčí a výpravčí. / foto

PODZIMNÍ ZAHRADA A DLABÁNÍ DÝNÍ

Dlabání dýní
Krása podzimních barev je nepopsatelná. Jen podzim je skutečný „kouzelník“, který přírodu zabarví do mnoha nádherných barevných odstínů. Tyto dny ještě využíváme pro hry na zahradě. Dnes jsme si na zahradě i vydlabali dýňová strašidla, která nám budou zdobit vchod do školky. / fotofoto

PREVENCE ZUBNÍHO KAZU

Prevence zubního kazu
V pátek jsme měli ve školce mladé, budoucí zubaře, kteří si pro děti připravili projekt na téma prevence zubního kazu. Dětem názorně předvedli správnou techniku čištění zoubků, popovídali s dětmi o důsledcích špatného čištění zoubků. Doporučili všem dětem, kteří ještě u zubaře nebyly, aby ho v brzké době navštívily a nechaly si udělat preventivní prohlídku. / foto

JABLÍČKOVÝ TÝDEN

Jablíčkový týden
Cílem tohoto týdne bylo získat formou her, manipulací s předměty, vnímáním všemi smysly a prožitkovým učením co nejvíce vědomostí o jablíčku. Na třídách vznikaly krásné výstavky ovoce i zeleniny.
Jablíčka jsme počítali, tvořili jsme skupiny a porovnávali množství, zkoumali jsme chutě, s jablíčkem jsme i cvičili a tancovali, malovali jsme jablíčka, učili jsme se říkanky. / foto

POLICIE VARUJE

Návštěva policie ČR
Dnes nás nečekaně navštívili příslušníci české policie s varováním, že po našem okolí se pohybují dvě podezřelá vozidla, jejichž řidič a posádka vozu láká děti na výlet. Všechny děti jsme poučili o možném nebezpečí a o nutné opatrnosti, Prosím i rodiče, aby na toto téma s dětmi hovořili.
Poučení z dnešního dne: neotvírat cizím lidem dveře, neodcházet s cizími lidmi, nebrat si od cizích lidí žádné laskominy.

PRVNÍ LEKCE KROUŽKŮ SE ROZBĚHLY

Šikula
Kroužek „Šikulka“ pod vedením p. uč. Páji. Je letos nový a těší se velkému zájmu ze strany dětí i rodičů. Proto jsme děti rozdělili do dvou skupin, které se budou střídat. Dnes si každý vyrobil „domeček“ zdobený ubrouskovou technikou. Děti pracovaly moc pěkně, každý si nesl výrobek pro potěšení domů.
Kroužek „angličtina hrou“ – pod vedením p.uč. Hanky. Děti jsou rozděleny na začátečníky a pokročilé. Budou potřebovat sešit nebo desky na pracovní listy, které jim budou pomáhat v učení.
Kroužek „flétničky“ – pod vedením p. uč. Dany. Také pracujeme ve dvou partách. Říkáme si „vrabčáci“ a „slavíci“. Děti hrají s chutí, naučíme se spoustu nových říkaček a písniček. / foto

PRACOVNÍ DÍLNA

Pracovní dílna
V pátek 4. 10. 2013 jsme se rozhodli využít slunečné počasí a na zahradě u školky jsme pro děti připravili dílny, kde mohly pracovat a rozvíjet svou fantazii.
Postupně se k nám přidávali i rodiče a jejich šikovné ruce nám pomohly výrobky dokončit.
A jaké že to byly dílny? V první se pracovalo s netradičním materiálem, kterým bylo seno.
Děti z něho tvořily zvířátka. Ve druhé dílně děti malovaly sádrové odlitky. /
foto

DRAČÍ TÝDEN

Dračí týden
V prvním říjnovém týdnu jsme si užívali školku s dráčkama. Draky jsme vyráběli, malovali, pouštěli na kopci po větru, také jsme je počítali, učili se tvary, tvořili skupiny dráčků se stejnou vlastností, naučili jsme se písničku.
Týden jsme ukončili společně s o.s. Prima rodiny opravdovou drakiádou s rodiči. / foto