PSÍ ÚTULEK

Psí útulek
SULIHARA navštívila psí útulek ve Dvoře Králové.
Nevlídné květnové počasí nás neodradilo od výletu do psího útulku. Nejsme přece z cukru, tak to nějak zvládneme a také vše dopadlo výborně. (Tedy až na ty zablácené boty a kalhoty, ale jinak to nešlo). Zmokli jsme jenom cestou ze školky k autobusu a pak už se počasí umoudřilo a dokonce na nás i vykouklo sluníčko. Pravda, jen na chvilenku. No a co jsme viděli? Spoustu pejsků, které se ztratili nebo je už „páníčkové“ nechtěli. Starají se tu o ně velmi pěkně – bydlí v čistých kotcích, pravidelně je krmí a hlavně – hlavně jim dopřávají volný pohyb ve velkém výběhu a také je tu cvičí – nebo-li, učí je poslouchat. Měli jsme příležitost poznat pejska s vysokou školou poslušnosti – který se jmenuje Bedřich a cvičeného policejního psa – ten se jmenoval Car. Policejního psa nám ukázali v akci – přímo policisté. Viděli jsme jak najde ztraceného člověka, jak dokáže zadržet zloděje, jak se zachová, když někdo zaútočí na jeho pána. Po krátké ukázce Car odjel s policií přímo do akce – hledat ztracené osoby.
Bylo to moc pěkné, děkujeme majitelům za nádherné dopoledne, kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí.
Na závěr jsem si nechala pro čtenáře tohoto článku překvapení s otázkou: Víte, proč Medvěd Mýval dostal právě toto jméno? A víte, že je všežravec? My už to s dětmi víme, oni ho totiž v útulku mají také. Jmenoval se Piškot a děti na vlastní oči viděli, jak si vše, co dostane umyje. Dokonce i piškotky, které dostal na mlsání si nejprve umyl a potom teprve snědl. Podívejte se na pár fotografií.

MDD NA BLAHOVCE

Mezinárodní den dětí na Blahovce
MŠ Suchovršice děkuje za krásnou oslavu MDD všem na ZŠ Bří Čapků
Už se stalo tradicí, že svátek dětí oslavujeme na ZŠ Bří Čapků se staršími kamarády. Letos tomu nebylo jinak. Vydalo se nás do tělocvičny celkem 32 dětí a soutěžilo se zvířátky. Bylo to opravdu pěkné, pohodové, nálada výborná, soutěže zajímavé a lákavé, starší děti velmi milé, pozorné a ochotné. Děkujeme dětem i p. učitelkám, že pro školky takovou akci připravují. Je to spousta starostí, a vy to máte vždy připravené na jedničku. Takže školáci – my Vám za školku přejeme, aby tem poslední měsíc ve škole rychle utíkal, abyste nasbírali ještě spoustu jedniček a dostali pěkné vysvědčení. No a pak „hurá na prázdniny“ a ty si moc a moc užijte! Paní učitelky, vám přejeme, abyste ten shon na konci školního roku přečkaly ve zdraví a tu dovolenou, kterou budete mít opět zaslouženou využijte k relaxaci a k čerpání energie a inspirace pro práci v dalším školním roce. Podívejte se na fotky.