NOVÝ NÁBYTEK

Nová kuchyňka
Děti dostaly do školky další velké překvapení. Novou kuchyňku, která vážně vypadá jako ta maminčina. Vyrobili ji v truhlářství Brát v Suchovršicích a pan S. Brát ji dětem věnoval sponzorským darem. Mockrát děkujeme, máme z ní velikou radost.
Také hrací koutek „prodejnu“ a koníčka jsme dostali pro děti darem. Toto nám věnovala rodina Řehákova. Také moc děkujeme.

DIVADLO MRAZÍK

Děti v akci
Divadlo v Suchovršicích? Ano a dokonce po dva dny! V pátek 21. 1. 2010 a 22. 1. 2010 se v restauraci u Mullerů hrála pohádka „Mrazík“. S nápadem zahrát pohádku přišla p. uč. Hanka Nedvědová. Už před čtyřmi lety jsme to zkoušeli a hráli pohádku „O Popelce“, která se všem líbila a tak tentokrát napsala a upravila scénář k pohádce, kterou všichni znáte a obohatila ji svým vtipem.Režie se ujal pan Petr Nedvěd, společně oslovili několik rodičů a když se zdály být role rozdělené, začalo se zkoušet. Zkoušky nebyly lehké, všichni museli obětovat spoustu svého volného času, navíc „rejža“ měl na všechny dost vysoké nároky. No a tento víkend vše přineslo výsledek. Kdo přišel, pobavil se. Pohádka byla veselá a zároveň vtipná, všichni herci podali úžasné výkony, scéna byla nazdobená, kostýmy byly úžasné a většinu z nich si herci sami ušili. Zpestřením v pohádce byly vstupy dětí ze školky, které se také moc snažily. Takže, kdo jste zaváhal a nepřišel se podívat, prohlédněte si alespoň fotografie, a vy, kdo jste tam byli, zavzpomínejte nad obrázky na příjemné chvíle strávené v pohádce.

NÁVŠTĚVA V 1. TŘÍDĚ

Návštěva první třídy
Předškoláci každoročně navštíví své kamarády v ZŠ. Tuto návštěvu většinou realizujeme těsně před zápisem dětí do 1. tříd ZŠ. Je to proto, aby si děti okoukly prostředí a k zápisu šly bez obav a bez stresu. Letos jsme si domluvili návštěvu na ZŠ na Lánech, protože tam má k zápisu namířeno většina našich letošních předškoláků. Ujala se jich paní učitelka Lída Kuťáková a spolu se svými prvňáčky předvedla našim předškolákům, jak to v opravdové škole „chodí“. Třídu mají krásně ozdobenou, děti už umí číst, psát i počítat – panečku ti prvňáčci toho ale stihli za ten půl rok ve škole. A ta klouzačka na chodbě – to bylo něco!
Celou cestu do školky si naše děti o zážitcích vyprávěly. Zápis se letos konal 22. 1. 2010 a věříme, že všechny děti šly zvesela a ukázaly, že jsou už také velmi šikovné. Pokud máte zájem, fotografie z návštěvy školy najdete tady.

KROUŽEK KERAMIKY

Keramika
Již druhým rokem využíváme nabídky paní Martiny Poliakové a pracujeme pod jejím vedením s dětmi v kroužku keramiky. Práce děti velmi baví a je to vidět i na výsledcích. Po každé hodině má každý svůj originální výrobek. Náročnost výroby keramických předmětů se stupňuje. Nejdříve si děti jen vykrajovaly tvary formičkou a zdobily je, následovaly výrobky, kde se hlína lepí k sobě a vznikne prostorové dílko – např. hnízdečko s ptáčaty, nebo si už děti dokázaly vyrobit keramický obrázek zdobený lazurovou barvou či se zapečeným sklíčkem. Posledním výrobkem byla miska na oříšky, všechny výrobky dělají velkou radost děten i rodičům. Foto zde.

ZIMNÍ RADOVÁNKY

Zimní radovánky
Sněhová nadílka není moc velká radost pro dospěláky, ale dětem dokáže vykouzlit úsměv a způsobit obrovskou radost.
A tak pekáčujeme, stavíme iglů a sněhuláky. Vyšlapáváme si ve sněhu cestičky a tvoříme tak obrovské labyrinty.
Je to prostě fajn. Fotografie najdete zde.

MRAZÍK

Mrazík
Mateřská škola Suchovršice ve spolupráci s o. s. Prima rodiny Vás srdečně zve na divadelní představení Mrazík. Veřejná zkouška se koná v pátek 22. ledna 2010 od 17 hodin a premiéra pak následující den, tedy 23. ledna 2010 ve 14.30 hodin v sále restaurace u Mullerů v Suchovršicích.
Hrají: rodiče dětí z MŠ a děti ze školky. Úprava scénáře: Nedvědová Hana / Režie: Petr Nedvěd / Vypravěč: Ludmila Kuťáková / Mrazík: Jaroslav Záruba / Nastěnka: Ilona Koperová / Ivánek: Tomáš Kuťák / Marfuša: Kateřina Kuťáková / Macecha: Petra Koudelová / Ivanova matka: Michaela Píchová / Ježibaba: Petr Nedvěd / Kohoutek: Michal Čapek / Ženich: Jaroslav Záruba / Ženichova matka: Radka Koderová / Dědeček Hříbeček: Jana Mullerová / Krasavice: Alena Polová, Lucie Zárubová, Alena Vaňková, Vlasta Kuťáková / Loupežníci: Gabriela Rykrová, Michaela Píchová, Hana Nedvědová, Michal Čapek / Stařenka, prasátko, stromy a ptáčkové: děti z mateřské školy a Martina Hraničková / Spolupracovali: J. Šedová, M. Banýrová.