SULIHARA NA EXKURZI

Na exkurzi v lesnické škola
SULIHARA na exkurzi na střední lesnické škole.
21. 10. 2010 jsme se vydali za poznáním do Trutnova, abychom v rámci celoročního projektu „Cestou – necestou“ společně se studenty lesnické školy objevili nové skutečnosti o zvířátkách a o lese. Na škole se nám moc líbilo, kroužek trubačů nám zahrál na lesní rohy, poslechli jsme si jak se vábí jeleni. Studenti nám ukázali i živé dravce, které jsme mohli pohladit a poštolku si dokonce podržet na své ruce. Viděli jsme spoustu zajímavých diapozitivů, prohlédli si vycpané exponáty a zasoutěžili jsme si ve znalostech z přírody. V přilehlém lesoparku jsme viděli krásné stromy, zopakovali jsme si jejich jména a objevili vstup do podzemí, kam se schovávají lesní skřítkové a víly. Děkujeme všem, kteří se nám věnovali, především pak panu Kejklíčkovi, se kterým jsme návštěvu domlouvali. foto

BRAMBORIÁDA

Společné foto z Bramboriády.
12. října 2010 v Havlovicích proběhla 1. suliharská bramboriáda. Po jablíčkovém týdnu následoval týden bramborový a tak se celá SULIHARA sjela v MŠ Hastrmánek na historicky 1. bramboriádě.
Každý jsme do soutěže o "miss brambora" přivezli jednu pokroucenou bramboru a vše mohlo začít. Pracovali jsme ve skupinách na různých stanovištích v budově a sportovali, tvořili, pekli vlastní bramborové lupínky, či dokonce závodili. Prohlédněte si fotografie a udělejte si představu o tom, jak jsme si to užili.

LOTRANDIÁDA

o. s. Šotek z Červeného Kostelce
Dnešní dopoledne jsme navštívili slavnostní otvírání rekonstruované budovy sociální firmy Lotrando, která nesla název Lotrandiáda.
Prohlédli jsme si budovu, vyřádili jsme se s agenturou „Vosa jede“ – tancovalo se, zpívalo, soutěžilo a fotografovalo.
Dále nás bavilo o.s. Šotek z Červeného Kostelce – což vlastně byli klauni, kteří dětem nachystali spoustu zábavných stanovišť.
Moc děkujeme všem pořadatelům za příjemně strávené dopoledne, moc jsme si to užili.

NETRADIČNÍ SOUTĚŽE

Netradiční soutěže
Vyrobit obecní znak z plastových víček, nebo robota z krabiček od sýrů? Dvě zvláštní nabídky, které se nám dostaly do rukou hned v září. Samozřejmě jsme nemuseli dlouho přemýšle, ale naopak, vrhli jsme se do vyrábění s velkým nadšením. Děti s rodiči nám pomohly nasbírat spoustu materiálů a při samotné výrobě nám podle svých schopností pomáhal každý, kdo měl chuť. A výsledek? Podívejte se na fotografie. Znak najdete na www.znakymestaobci.cz v galerii královéhradeckého kraje.
Kirirobot od nás dostal jméno 1. KIRIsmíšek a na stránky www.kiri.cz nám můžete posílat své hlasy. Soutěž trvá do 31. 10. 2010.
Do třetice soutěžíme s časopisem Kouzelná školka a zaslali jsme výkresy dětí, kde malovaly Hurvínka, Spejbla a Máničku s Žerykem.Do druhého kola soutěže vyrobíme Hurvínka a pokusíme se, aby se i trochu hýbal.

LÁNSKÝ DESETIBOJ

Lánský desetiboj
Netradičních závodů na ZŠ Úpice-Lány se mohlo účastnit pouze 10 dětí – nebo-li dvě pětičlenná družstva. Výběr nebyl jednoduchý, ale protože jsme týden poctivě trénovali, možnost reprezentovat naši MŠ dostali ti, kteří při tréninku dosahovali nejlepších výsledků a také nezapomínali na sportovní chování.
Samotný závod se částečně konal venku, částečně v budově školy. Děti si ho opravdu užily, podávaly sportovní výkony mnohem lepší než při trénování a tak naším výsledkem bylo: Družstvo č. 1: Andrejka, Klárka, Terezka, Domča a Vojtíšek = 4. místo. Družstvo č. 2 : Sárinka, Elizabethka, Terezka M., Michalka a Karolínka = 7. místo. Závod byl napínavý a zároveň zábavný. Sílu jsme nabrali u připraveného občerstvení ve školní kuchyni, děti se vyblbly na skluzavce a navštívily kamarády v 1.A a v 1.B.
Děkujeme pořadatelům a já děkuji dětem za skvělé výkony a vzorné chování. Fotografie.
Reportáž na www.televize-js.cz.

DRAKIÁDA S PRIMA RODINAMI

Drakiáda
První akce na slunečné odpoledne proběhla v pátek 1. 10. 2010.
Sešlo se velké množství nadšenců a tak se i lítalo s dráčky, děti si pohrály a vydováděly se, a rodiče si vyměnili zkušenosti a popovídali si.
Kdo měl chuť, opékal vuřtíky a tak co dodat: „ jen tak dál PRIMA rodiny, jde vám to skvěle.“ Prohlédněte si fotografie.

ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA

Poznáváme přírodu
Enviromenátlní výchova má v naší školce své neodmyslitelné místo a je zahrnuta i do školního vzdělávacího programu. Pracujeme hodně s přírodninami, pozorujeme, poznáváme, učíme se prožitkovou hrou.
Nyní jsme hledali rozdíly mezi listnatými a jehličnatými stromy, tvořili jsme podzimní truhlíky, každý si pomocí oboustranné izolepy dolepoval nasbírané přírodniny do předkresleného obrazu. V lese trávíme spoustu času a kromě přírodnin sbíráme houby. Podívejte se, jak byl les letos úrodný.

NOVÉ PROSTORY VE ŠKOLCE

Nové prostory ve školce
Letní rekonstrukce některé prostory v budově kompletně proměnila. Prohlédněte si výsledky a máte-li chuť, zajděte se k nám podívat osobně. Rádi vás po MŠ provedeme.
Za změnu děkujeme zastupitelům OÚ, kteří pod vedením paní starostky pracovali ve svém volebním období na mnoha grantových projektech. Zajímají-li Vás podrobnosti, navštivte www.suchovrsice.cz

DALŠÍ LEKCE KERAMIKY

O keramiku byl velký zájem
Velký zájem o kroužek keramiku nás velmi těší a p. lektorku také. Kromě prvních fotografií tu máte i další termíny:
14. 10. 2010
18. 11. 2010
16. 12. 2010
20. 1. 2011