POBYT NA HORÁCH

Penzion Hájenka
Blíží se náš pobyt na horách, nezapomeňte!
6. 5. – 8. 5. 2011 se celé rodiny z naší MŠ vypraví do Rokytnice nad Jizerou do penzionu Hájenka. Všichni účastníci se dopraví po vlastní ose. Nástup na chatu je v 16.00 hodin. Pokud pojedete již ráno, je možné auta zaparkovat a udělat si procházku, výlet nebo jen tak relaxovat na čerstvém vzduchu. Upozorňuji, že auty můžete až k chatě jet všichni, parkování je bez polatku,. Pobyt máme zajištěn bez stravy, ale na každém pokoji je vybavená kuchyňka. Také je zde možnost celodenního stravování na sousední chatě.
Program na víkend: po dohodě s vámi, bude program spíše relaxační, každá rodina si víkend užije podle svých potřeb. Kdo bude mít zájem, každé ráno budou veselé rozcvičky pod vedením rodiny Havlových. V pátek večer budeme tvořit šátky, pod vedením Jany Müllerové a krátkou scénku o Krakonošovi a sojce sehraje taťka Jirka Peterka s Dášenkou. V sobotu vás zvou učitelky na celodenní výlet na Dvoračky (asi 13 km), večer hry a malování s Alenkou Vaňkovou, v neděli dopoledne pravděpodobně jednoduché soutěže, hry nebo šipkovaná – uvidíme, jak bude Martin Křížek  připraven -:)
Kdo se chcete vykoupat v krytém bazénu, nezapomeňte si plavky. Tak teď už zbývá jen, aby vyšlo počasí. Tak šťastnou cestu a na horách na viděnou!

UZAVŘENÍ ŠKOLKY O LETNÍCH PRÁZDNINÁCH

4. července 2011 – 12. srpna 2011
Přejeme krásné léto plné nevšedních zážitků. Ve školce se opět sejdeme 15. srpna 2011.

POZVÁNKA

SU – LI – HA – Radost
Vás zve na veřejné vystoupení dětí z vesnickýchmateřských škol zvané „SLUNÍČKO“.
19. května 2011v 16,30 hodin (sraz dětí v 16,00 hodin) na hřišti u mateřské školy v Suchovršicích

KVĚTA FIALOVÁ

Květa Fialová
Květa Fialová, jedna z nejoblíbenějších českých hereček a držitelka ceny Thálie 2010 navštívila Suchovršice.
Datum 14. DUBNA a navíc ve 14.00 hodIN se napíše do historie obce Suchovršice. Navštívila nás totiž herečka, paní Květa Fialová, kterou pozvali zastupitelé obce na besedu s místními seniory. Paní Květa přijala pozvání s ochotou a opravdu přijela. Setkání s ní si nenechalo ujít mnoho místních občanů, ale přijeli i někteří ze sousedních obcí. Paní Květa byla velmi příjemná a povídání všem velmi rychle utíkalo. Děti z naší mateřské školy pozdravily paní Květu Fialovou a všechny hosty krátkým vystoupením. Mateřská škola dostala tu čest, celé slavnostní odpoledne zahájit. Děti vystoupily v krojích – zatancovaly, zazpívaly a zahrály na flétny s velkým nasazením. Všechny přítomné svým vystoupením potěšily a odstartovaly tak příjemné odpoledne, kde panovalo štěstí, upřímnost a pohoda.

KOLEDA HOLČIČEK

Koleda holčiček
„Líto, líto nesu, až se celá třesu, ráno jsem nic nesnídala, protože jsem pospíchala, abych něco dostala“ (foto)

PLAVECKÝ KURZ

Majda
6. dubna ve středu nám začal předplavecký kurz. Celkem se přihlásilo 19 dětí, které se na středu vždy velmi těší. Jsou moc šikovné, vody se nikdo nebojí a proto s nimi učitelky plavecké školy provádějí výuku plavání i na velkém bazénu. Věřím, že „plaváčci“, kteří chodili do kurzu už v loňském roce budou na konci kurzu schopni uplavat pár metrů běz rukávků a ostatní dokáží s přehledem splývat a potápět se. Všechny děti nám dělají celkou radost. Sledujte dokumentaci jednotlivých lekcí ve fotogalerii.

SMRŤAČKA

Smrťačka 2011
Tradiční suchovršická "smrťačka" na Smrtnou neděli letos vyšla na 10. 4. V tuto neděli se loučíme se zimou a vítáme jaro. Počasí bylo slunečné a proto se sešlo mnoho dětí, rodičů, příbuzných, sousedů i návštěvníků ze sousedních obcí: z  Adamova, Markoušovic, Batňovic, Libňatova i z Úpice. A bylo to moc pěkné. Průvod začal ve 14.00 hod. u horní dřevěné lávky u Nedvědů. V čele průvodu nesou hasiči "smrťačku" – nevěstu a "smrťáka" – ženicha. Letos se hasičům a jejich pomocníkům podařilo udělat krásné figuríny. Vítr byl chvílemi docela silný a tak měli chlapi opravdu co držet. Za nimi šly děti v krojích, které cestou zpívaly, pochodovaly a tancovaly podle tónů, které do kroku celému průvodu vyhrávala skupina HF Band. Muzikanti se vezli na koňském povozu taženém koňmi s panem Tomášem Kuťákem. Za muzikanty šlapali sousedé ze Suchovršic a cestou si pěkně popovídali a následoval další povoz s koňmi, ten vezl děti. Tento vůz řídil pan Josef Hoza a dětem udělal obrovskou radost. Když průvod dorazil k dolní dřevěné lávce u Koptíků, hasiči "Smrťačku a smrťáka" zapálili a poslali po řece pryč. Tímto byla zima ze vsi symbolicky vyhnána.
Skupina HF Band nám ještě zahrála veselou polku, při které si děti zatančily a "hurá" , všichni jsme spěchali do sálu restaurace u Müllerů na Pošťáckou pohádku, kterou nám  přijeli zahrát ochotníci z Libňatova. Smrtná neděle se tedy vydařila a my už se těšíme na neděli další a to na Květnou. Fotografie a reportáž

MAXÍK

Maxík v dubnu
Stimulační program pro děti od 5 let, které se připravují na vstup do školy. Cílem cvičení je změna podmínek, za kterých může dítě podávat lepší výkon.
Program se věnuje činnostem, které jsou zaměřeny na:
1. nácvik nových pohybových stereotypů
2. rozvoj komunikačních schopností
3. posilování dílčích funkcí v oblasti zrakové, sluchové, prostorové orientace a intermodality (schopnost přepínat mezi různými způsoby vnímání)
Maxík probíhá každé úterý od 15.30 hod. Je nutná účast rodičů a úzká spolupráce. Rodiče doma po celý týden fungují jako trenéři. Celkem budou děti s rodiči absolvovat 15 lekcí, pod vedením p. uč. Věrky. Prohlédněte si fotografie.

VÝTVARNÉ SOUTĚŽE

Jeden z oceněných obrázků
V letošním školním roce nám děti malují opět velmi pěkné obrázky a proto je posíláme do různých soutěží.
Nyní máme radost z krásného umístění Majdalenky (2. místo) a Klárky (3. místo), kterým se podařilo uspět v obrovské konkurenci ve výtvarné soutěži nazvané: "školka plná dětí".
Posuďte sami: komu z nás se podařilo umístit se na předních místech v tak obrovské konkurenci. Vždyť této soutěže se účastnil nespočet dětí z ČR, Slovenska, Polska a dokonce i Itálie. Ještě jednou blahopřejeme :)